Nyomtatás

Kommunikáció

Írta: nmh. Beküldve: Kommunikáció

 – társadalmi kommunikáció, PR tevékenység  – 

 

A tevékenység általános tartalma 

A TÁMOP-2.4.8-12/1-12-0001 kiemelt projekt Társadalmi kommunikáció – PR tevékenység tartalmát, feladatait alapvetően az információátadást, a figyelemfelkeltést és cselekvést ösztönző, elősegítő aktivitások határozzák meg. A tevékenység elemei az állampolgárok biztonságos munkavégzéssel és jogszerű munkavállalással kapcsolatos magatartásának változtatását célozzák meg különböző kommunikációs csatornák, PR eszközök alkalmazásával.  

 A tevékenység célja

A kiemelt projekt Társadalmi kommunikáció – PR tevékenységének célja elsősorban a munkavállalók és munkáltatók figyelmének ráirányítása a biztonságos és jogszerű munkavégzés fontosságára, érzékenységük, fogadókészségük növelése a balesetek megelőzését és a jogérvényesítést segítő információkra. A munkavállalói tudatosság és magasabb szintű, biztonságra és jogszerű munkavállalásra vonatkozó ismeretszint elérése mellett további cél, hogy a Nemzeti Munkaügyi Hivatal és a munkavédelmi és munkaügyi felügyelőségek beazonosíthatóak legyenek a megelőzést célzó törekvések és eredmények mögött. 

 Célcsoportok

A projekt célkitűzései számos társadalmi csoportot érintenek, de elsődlegesen a munkaadókat, a munkavállalók és hozzátartozóik lehető legszélesebb körét valamint a médiát és a médián keresztül a tágabb értelemben vett nyilvánosságot kívánja megszólítani. A foglalkoztatás elsődleges szereplőin kívül a döntéshozók, érdekképviseletetek, szakmai szervezetek és nem utolsó sorban az önfoglalkoztatók, például egyéni vállalkozók, kistermelők is fontos, közvetett célcsoportjai a Társadalmi kommunikáció, PR tevékenységnek.

 

A megvalósítás elemei

A kitűzött célok elérése érdekében a Társadalmi kommunikáció – PR tevékenység 

  • rendezvényei, előadásai, 
  • szakkiállításokra, fesztiválokra összeállított szakmai és interaktív programjai,
  • tájékoztató kiadványai,
  • médiakampánya
  • és online felületei 

révén vonja a projekt hatókörébe a munkahelyi biztonság és jogszerű működés elősegítéséért tenni képes szakembereket, szociális partnereket, döntéshozókat, illetve közvetíti a tudatos, felelős munkavállalást elősegítő információkat. 

Eredmények 

A Társadalmi kommunikáció – PR tevékenység célcsoportjai a megvalósítás első évében szakmai rendezvényeken, elsősorban szakkiállítások keretén belül szervezett szimpóziumokon keresztül illetve fesztiválok helyszínein belül megvalósított interaktív programok segítségével kaphattak információkat saját foglalkoztatási környezetükkel, szakterületükkel kapcsolatban.    

A projekt és közreműködő partnerei által szervezett programok előadásokkal, bemutatókkal, sokszor interaktív, játékos formában tették lehetővé a munkavállalás egyes jogi és biztonsági kockázatainak és a megelőzés lehetőségeinek megismerését. 

 Szakmai rendezvények, szakkiállítások

  • Construma Munkavédelmi Akadémia
  • Véd-Tech Védelmi Technológiák Munkavédelmi és Tűzvédelmi Szakkiállítás, „Megelőzéssel a gépipar biztonságáért” című szimpózium

 

Szakmai előadás a Construma Munkavédelmi Akadémián

 

Egyéni védőeszközök bemutatója a TÁMOP 2.4.8-12 projekt standjánál a VédTech szakkiállításon

 

 

Szakmai előadás a VédTech szakkiállítás munkavédelmi szimpóziumán

 

 Fesztiválokra szervezett Interaktív programok

•Fishing on Orfű

•Hegyalja fesztivál (Tokaj)

•EFOTT (Zánka)

•VOLT Fesztivál (Sopron)

•CAMPUS Fesztivál (Debrecen)

•FEZEN (Székesfehérvár)

  Falmászás biztosítással a Campus Fesztiválon, Debrecenben

 

 

 Egyéni védőeszközök bemutatója a FEZEN Fesztiválon, Székesfehérváron

 

 

 Munkaügyi Activity játék a Hegyalja Fesztiválon, Tokajban

 

 

 Ügyességi feladatok módosult tudatállapotot imitáló szemüvegben a Hegyalja Fesztiválon, Tokajban

 

 A különböző programokról szóló információs és képanyag, illetve a jogszerű és biztonságos munkavállalást elősegítő tartalmak, a megvalósítás eredményei folyamatosan frissítve, aktualizálva megtalálhatóak a projekt honlapján.