2015.04.08-2015.06.19.- Sikeresen zárult az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Roadshow

2015. április 8-án indult útjára az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Roadshow, amely a Nemzetgazdasági Minisztérium TÁMOP 2.4.8-121-2012-0001 azonosítószámú, „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című projekt keretében került megvalósításra. A roadshow az ország minden megyéjében, összesen 39 helyszínen került megrendezésre. A rendezvénysorozat június 19-én, Budapesten zárult.

A roadshow állomásokon a TÁMOP 2.4.8-12 projekt bemutatását egy munkaügyi, majd egy munkavédelmi előadás követte. A sajtónyilvános rendezvényeken a helyi, a megyei és az országos sajtó munkatársainak köszönhetően a projekt társadalmi tudatosságot erősítő üzenetei tízezrekhez jutottak el. A helyszíneken olyan hiánypótló szakmai előadások hangzottak el mind a munkavédelmi, mind a munkaügyi szakterületet érintően, amelyek az adott megye, illetve város főbb szakmai jellegzetességeit emelték ki. A rendezvényeken a részvétel minden esetben ingyenes volt.

A sorozat zárásaként Budapesten is kiemelt célnak tekintettük, hogy a munkáltatók és a munkavállalók közül is egyre többen ismerjék fel érdekeltségüket a szabályos foglalkoztatásban, a biztonságos és az egészséget nem veszélyeztető munkahelyek kialakításában.

Az utolsó roadshow rendezvényt megnyitó Ambrus Ilona, a Nemzetgazdasági Minisztérium Közigazgatási Államtitkárság gazdálkodásért felelős helyettes államtitkár asszonya megnyitó beszédében hangsúlyozta annak fontosságát is, hogy a tájékozottság növelésével, illetve a társadalmi tudatosság erősítésével szélesedjen a közösségi tudásbázis munkavédelmi és munkaügyi kérdésekben.

Magyarországon több mint 4 millió munkavállaló és 3 millió munkáltató érintett azokban a kérdésekben, amelyekkel kapcsolatban ingyenes tájékoztató előadásokat tartottunk a roadshow során. A rendezvénysorozaton összesen 35 előadó közreműködésével, közel 1.500 résztvevő vett részt.