2013.06.19-22. - Fishing on Orfű - Fesztiválon jártunk, mesterségünk címere...

 

Beszámoló I. – Fishing on Orfű

 

Projektünk a Karriergyár Roadshow részeként vett részt a Fishing On Orfű fesztiválon. A 2013. június 19–22. között megrendezett esemény volt a TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt megvalósítói számára az első „fesztivál közegben” történő megmérettetés, amely során a projekt az egyik primer célcsoportját képező pályakezdőket, fiatal munkavállalókat szólította meg és adta át a projekt üzenetét a biztonságos és jogszerű foglalkoztatás témakörében.

A Fishing On Orfű a fesztiválok között még juniornak számít, hiszen mindössze 5 éves múltra tekint vissza. Lovasi András (énekes/dalszöveg író) és Rátgéber László kosárlabdaedző kezdeményezésére indult el 2008-ban. A festői környezet nem csupán a könnyűzenei szcéna számára biztosít megjelenési lehetőséget, a napközbeni ún. OFF-programoknak is helyet és lehetőséget biztosít. Ezen belül már igen színes a paletta, hiszen a Retro Olvasóliget, a FesztiVáltó testébresztő aerobik, illetve az öko játéktér mellett a TÁMOP 2.4.8-12 projekt csapatának is élni kellett a lehetőséggel: egyszerre élvezetes és hasznos programokkal megszólítani a fesztivál nagyközönségét. 

Ez alkalomból csapatunk ipari alpinisták segítségével kötélpályát épített, amelyen a fesztiválozók teljes védőfelszerelésben próbálhatták ki a kötéltáncot, amely során a leesés elleni védelemmel kapcsolatos hasznos ismeretekkel gazdagodhattak. Ezzel egy időben a sátor területén védőeszköz bemutatót is tartottunk, fülvédőket, védősisakokat, védőszemüvegeket és védőmaszkokat próbálhattak fel. Sokuk számára ez volt az első alkalom, hogy ilyen eszközök közelében lehettek, ezért ez a program igazán kuriózumnak számított. 

Nem csak munkavédelmi, hanem munkaügyi ismeretekkel is gazdagodhattak a látogatók, hiszen a fent említett programok mellet a projektcsapat munkaügyi activity segítségével rázta föl az esti programokban megfáradt embereket. 

 

Programjainkról készített fényképek megtekintheti >>>