2013.06.25-30. - Zánka, EFOTT

Fesztiválon jártunk, mesterségünk címere..

 

Projektünk a Karriergyár Roadshow részeként továbbindult Orfűről, az úti cél Zánka. A 2013. június 25–30. között rendezték meg az EFOTT-ot – vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. Az esemény, amely idén ünnepelte 37. évfordulóját, ezúttal a zánkai Új Nemzedék Központban kapott helyet. A rendezvény házigazdája a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) volt.

 

A Fesztivál szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a zenei események mellett arra is, hogy a hallgatók kulturális látókörét kibővítsék, a sport életét pedig fellendítsék. Ezeknek köszönhetően jött létre egy igazán pezsgő, izgalmas, tömegeket megmozgató off-program kínálat, amely egyedülálló a hasonló jellegű fesztiválok között is. Ám kevés a szervezők akarata, ha a közeg nem eléggé befogadó. Szerencsére itt ilyenről nem is beszélhettünk. A fesztiválozók érdeklődése, nyitottsága nekünk is folyamatos energiát és motivációt adott. Ennek eredményeként a projekt legénysége közel 600 főt szólított meg 3 nap leforgása alatt.

 

Projektünk – a Karriergyár roadshow égisze alatt – a Balaton partjától nem messze, a Civil térben kapott helyet, amelyben elfértek egymás mellett a különböző felsőoktatási intézmények, szakkollégiumok, ifjúsági egyesületek, alapítványok, mozgalmak és körök, egy elképesztően színes multikulturalista közeget alkotva. Ez a miliő minket is arra ösztönzött, hogy az előzőnél még látványosabb, érdekesebb programokat kínáljunk az érdeklődőknek. A leesés elleni védelmi bemutató mellett ismét a programunk szerves részét képezte a sátor területén tartott egyéni védőeszköz bemutató (fülvédők, védősisakok, védőszemüvegek, és védőmaszkok), és a korábban nagyon sikeres munkaügyi activity is.

A legizgalmasabb, tömegeket megmozgató programrészt a módosult tudatállapot veszélyeit modellező ún. „részeg szemüvegek” biztosították. Ezek a különleges eszközök a bódult, illuminált állapotot szimulálják, amelyben beletartozik az óvatosság, zavartság, a növekvő reakcióidő, a tér virtuális torzulása, a mélység és távolság megbecsülésének változása, a limitált ítélő- és döntésképesség, illetve a korlátozott mozgáskoordináció is. Mindezek szemléltetésére változatos pályákat hoztunk létre, amelyeket végigjárva mindenki megdöbbent milyen kiszolgáltatott állapotot eredményez számukra ez, és emellett a munkavégzésük során mekkora veszélynek teszik ki magukat, amely során nemcsak a saját, de munkatársaik testi épségét is veszélyeztetik.

 

 

Programjainkról készített fényképek megtekinthetők >>>