2013.10.03. - Budapest, 26. Budatranspack - Munkavédelmi és munkaügyi szimpózium

a Budatranspack Nemzetközi Csomagolási és Anyagmozgatási Szakkiállításon

– képes beszámoló -

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén 2013. október 1-3. között 26. alkalommal rendezték meg a BUDATRANSPACK Szakkiállítást, amely Magyarország legnagyobb csomagolóipari és logisztikai szakmai rendezvénye. A rendezvény egyedi lehetőséget kínált mind a látogatók, mind pedig az NMH szakemberei számára, hiszen a szakkiállítás történetében első alkalommal nyílt lehetőség a logisztikai ágazat összekapcsolására a munkavédelmi és munkaügyi szakterülettel. 

A csomagolóipar és a logisztika területén tevékenykedő szakemberek számára a BUDATRANSPACK az egyetlen olyan fórum, ahol a legújabb trendek, technológiák és innovatív megoldások bemutatkozhatnak. 

A szállítmányozás-raktározás területeknek számos egyedi munkavédelmi és munkaügyi jellegzetessége van, amelyek közül mindenképpen említést érdemelnek a gépi anyagmozgatás veszélyei és a kézi teheremelés egészségügyi kockázatai és ártalmai, valamint a raktárak és gépkocsivezetők munkaidő beosztásának sajátosságai. A szimpóziumot meglátogató szakemberek és érdeklődők messzemenően visszaigazolták a rendezvényen elhangzott előadások célzottságát, szakmai tartalmát.  Például a raktárak légterének kérdése, a tárolt anyagokban lehetségesen rejtőzködő kártevők, és egyéb egészségre veszélyes tényezők problémái különösen felkeltették a kiállításra és a szimpóziumra látogató csomagolóipari-, és logisztikai szektorhoz tartozó cégek vezetőinek, képviselőinek érdeklődését.

A tájékoztatást, szemléletformálást szolgáló rendezvény címe: "A rakomány súly, a baleset teher!” volt. A szimpózium előadásai a munkavállalók egészségre nem veszélyes és biztonságos munkavégzéséről, a kockázatok és szabálytalanságok megelőzéséről szóltak az alábbiak szerint:

 

Vörös Szabolcs szakmai vezető, NMH TÁMOP 2.4.8-12 Projekt-végrehajtási Osztály

Köszöntő - A TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 kiemelt projekt rövid ismertetése, kapcsolódása a szállítmányozási és anyagmozgatási területhez

Letöltés


Nesztinger Péter közigazgatási főtanácsadó, NMH Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság

A szállítás, raktározás baleseti veszélyforrásai, a munkáltatók és munkavállalók főbb munkavédelmi feladatai

Letöltés

 

Dr. Madarász Gyula főosztályvezető-helyettes, NMH Munkavédelmi Főosztály

A raktározási munkák és kézi anyagmozgatás egészségügyi kockázatai

Letöltés


Dr. Járai József Krisztián osztályvezető, NMH Munkaügyi Hatósági Osztály

Szabályos foglalkoztatás és a leggyakoribb munkaügyi szabálytalanságok a szállítmányozó és raktározási tevékenységet végző kis- és középvállalkozásoknál

Letöltés


A rendezvényt Gedeon András a TÁMOP 2.4.8-12 Projekt-végrehajtási Osztály munkatársa moderálta.

 

 

 Gedeon András megnyitja a szimpóziumot

 

Nesztinger Péter közigazgatási főtanácsadó előadása

 

Dr. Járai József Krisztián osztályvezető előadása

 

Vörös Szabolcs szakmai vezető előadása

 

Dr. Madarász Gyula főosztályvezető-helyettes előadása