2013.10.15. - Pályaválasztási Kiállítás - Dunaújvárosban jártunk

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is megszervezésre került a Pályaválasztási Kiállítások rendezvénysorozat, melynek keretében pályaválasztás előtt álló fiatalok kaphattak segítséget leendő munkavállalásukkal kapcsolatos döntéseik meghozatalában. Az eseményen pályaismereti teszteket tölthettek ki, szakmaismertető filmeket tekinthettek meg a résztvevők. Projektcsapatunk a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának felkérésére vett részt a kiállításon, amelyet a dunaújvárosi Dunaferr Sportcsarnokban rendeztek meg 2013. október 15-én. A rendezvényen a diákokat megszólító interaktív programokat valósítottunk meg.

A kiállítók standjain megtekinthető bemutatók és ismeretterjesztő anyagok mellett színes kísérő program várta a diákokat, szülőket, pedagógusokat. Az ünnepélyes megnyitó alkalmával meghallgathattuk a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium énekkarát, majd a Magyar Honvédség zenekar előadását; láthattunk latin és néptáncot, hip-hop performanszt, divatbemutatót. 

Szakmai programjaink, melyeket a TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 azonosító számú, „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című kiemelt projekt keretében valósítottunk meg, a fiatalabb korosztályokat szólították meg, munkába lépéssel, biztonságos munkavállalással kapcsolatos tájékoztató és interaktív  előadások formájában. A diákok játékos élménnyel egybekötve ismerkedhettek meg a munkavédelem és a munkaügy szakterületek tartalmával, munkaügyi activity játék, módosult tudatállapot veszélyeit modellező szemüveg, valamint munkavédelmi kisfilmek (NAPO) segítségével. Programjaink iránt nemcsak a diákok, hanem pedagógusok, szülők is nagy számban érdeklődtek. 

A rendezvénysorozat továbbra is várja az érdeklődőket helyszínein, melyről itt tájékozódhat:

http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=sajtonak_sajtoanyagok_pvk2013

 

 

Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szakmai igazgató-helyettese, Tóthné Dr. Szeiler Judit megnyitja a Pályaválasztási Kiállítást

 

 

Színes programcsokor részeként a Magyar Honvédség zenekar is fellépett

 

 

Interaktív programjaink keretében a „részegszemüveget” is kipróbálhatták a diákok

 

 

 

 

Nézőközönség a munkavédelmi kisfilm (NAPO) vetítésekor

 

Kapcsolódó Galéria elérhető itt:


Pályaválasztási Kiállítás -Dunaújváros