2013.10.18-19. - Pályaválasztási Kiállítás – Székesfehérváron jártunk

 

A Pályaválasztási Kiállítások rendezvénysorozat keretében a TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt csapata a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának felkérésére ezúttal Székesfehérváron a Türr István Képző és Kutató Intézetben szervezett diákokat megszólító interaktív programokat 2013. október 18-19. között. A kiállításon 59 kiállító képviseltette magát.

A rendezvényen elsősorban Fejér megye középfokú és felsőfokú oktatási intézményeivel ismerkedhettek meg a látogatók, emellett képet alkothattak a tágabb környezetükben rendelkezésre álló továbbtanulási lehetőségekről (iskolai rendszerűekről és iskolarendszeren kívüliekről egyaránt), az egyes szakmákról pedig bemutató programokon keresztül szerezhettek átfogó ismereteket. A program szerves részét képezték a munkaügyi központ által bemutatott humán szolgáltatások, támogatási és ellátási lehetőségek, központi felnőttképzési programok.

A rendezvény központi helyszíne mellett további programok is várták a látogatókat, például szervezett üzemlátogatás, vagy kihelyezett osztályfőnöki óra.

A projekt a megjelenését elsősorban a fiatalabb korosztály és a pedagógusok megszólításához igazította, így a munkaügyi és a munkavédelmi szakterület „üzenetét” játékosabb formában közvetítette. Az érdeklődők számára a munkába lépéssel, a biztonságos munkavállalással kapcsolatos tájékoztatóanyagot biztosítottak, kiegészítve ezt munkavédelmi oktatófilmek vetítésével. Emellett a diákok és a pedagógusok munkaügyi activity játék, módosult tudatállapot veszélyeit modellező szemüveg, valamint munkavédelmi animációs filmek (NAPO) segítségével ismerkedhettek meg a munkaügyi és munkavédelmi terület - számukra legfontosabb - kérdéseivel. A programok iránt nemcsak a diákok, hanem pedagógusok, szülők is nagy számban érdeklődtek. 

A rendezvénysorozat további helyszínei:

 http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=sajtonak_sajtoanyagok_pvk2013 

 

A rendezvény nyitóünnepsége

 

Interaktív programjaink keretében a „részegszemüveget” is kipróbálhatták a diákok

 

 

 

 

Kapcsolódó Galéria elérhető itt:


Pályaválasztási Kiállítás - Székesfehérvár