2013.11.28. - Lakossági fórum- Veszprém és Dunaújváros

November 28-án országos nyílt nap keretében színes programokkal várták a megyei és fővárosi kormányhivatalok az érdeklődőket. A rendezvénysorozathoz a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Fejér Megyei Kormányhivatal is csatlakozott. Ezeken az eseményeken a TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt is lehetőséget kapott a bemutatkozásra, lakossági fórum keretében.

 

A Fejér Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szervei és járási hivatalai tíz településen, számos helyszínen rendeztek sokszínű programsorozatot az érdeklődőknek. A Dunaújvárosi Főiskolán kormányhivatali expót tartottak, egy helyszínen 44 program és szolgáltatás volt elérhető: élelmiszer-biztonsági, állategészségügyi, növény- és talajvédelmi, fogyasztóvédelmi tájékoztatókon és fórumokon kaptak praktikus tanácsokat az érdeklődők.

 

Veszprémben az egész napos rendezvény keretében bármely korosztály találhatott maga számára érdekes programot, megyei szinten közel 25 helyszínen: a Megyeházán, a Kormányablakban, szakigazgatási szerveknél és a járási hivatalokban egyaránt.

 

Veszprémben a Megyeházán tartották a központi programokat, ahol a Kormányhivatal mind a 16 szakigazgatási szerve bemutatkozott, és egész nap szolgáltatást nyújtott az érdeklődők számára. Az érdeklődő egy helyszínen tájékozódhatott fogyasztóvédelmi, nyugdíjbiztosítási vagy éppen földhivatali témában, készíthetett Európai Egészségbiztosítási Kártyát, segítséget kérhetett önéletrajzíráshoz, illetve életmód-tanácsokkal is gazdagodhatott.

 

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt a programsorozathoz kapcsolódóva lakossági fórumot tartott, amely keretében a látogatók megismerhették a projekt kereteit, céljait, működését, és a megvalósítási időszak eddig elért eredményeit. Emellett lehetőség nyílt arra, hogy a látogatók a megvalósítókkal folytatott beszélgetés keretében választ kaphassanak a projekt által fejlesztett munkavédelmi és munkaügyi szakterületet érintő kérdéseikre is. A program zárásaként lehetőségük volt kipróbálni a módosult tudatállapot veszélyeit modellező szemüveget is, amely segítségével megtapasztalhatták, hogy milyen veszélyek, hátrányok rejlenek a fizikai és szellemi munkavégzés során, ha a munkavégzés ittas állapotban történik. Az érdeklődők számára a megvalósítók több tájékoztatóanyagot is biztosítottak, a projekt tevékenységének részletes ismertetőjét, illetve a munkába lépéssel, a biztonságos munkavállalással kapcsolatos tájékoztatóanyagat is hazavihettek magukkal a résztvevők. 

 


A veszprémi rendezvény nyitóünnepsége:


 Veszprém nyitó

 

Dunaújvárosban Dr. Galambos Dénes  Kormánymegbízott és Dr. Kovács Péter Járási Hivatalvezető érdeklődése a szaktevékenység iránt, Jankó Zoltán Szakigazgatási Igazgató tájékoztatja az érdeklődőket:

 

 Dunaújváros

 

A lakossági fórumon megjelent résztvevők kipróbálhatták a részegszemüveget is: