2013.11.19. - Munkavédelmi képzések bemutatása az Óbudai Egyetem munkavédelmi – ergonómiai konferenciáján

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében 2013. november 19-én az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar munkavédelmi – ergonómiai konferenciáján bemutatták a TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt munkavédelmi szakmai képzéseit.

 

A szakmai rendezvény lehetőséget adott mind a hazai, mind a külföldi kutatók számára, hogy bemutathassák az eddig elért kutatási eredményeiket a különböző kutatási területeken. Így a látogatók találkozhattak a gyártástechnológia, anyagtudomány és anyagtechnológia kutatási eredményeivel is.
A hagyományos programelemek mellett Venczel Orsolya képzési tevékenységvezető prezentációjában bemutatta a TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt keretében megvalósuló munkavédelmi szakmai képzéseket. A tevékenységvezető előadásában kiemelte a felügyelői munka vonatkozásában a jogszabályok és a technológia folyamatos változásával lépést tartó, naprakész tudás fontosságát.

A képzések bemutatásában nagy hangsúlyt kapott, hogy az elkészült tananyagok a munkabiztonsági és munka-egészségügyi szakterület alapvetően fontos ismeretanyagát ölelik fel, átfogó ismereteket közvetítenek az alkalmazott, illetve ellenőrzött technológiákra vonatkozóan, egyfajta összegzéseként a napi felügyelői munkához szükséges tudásnak.

A képzés, mint a kiemelt projekt legnagyobb indikátorszámú tevékenysége három nagyobb szakterületen – munkabiztonság, munkaegészségügy és munkaügy – valósítja meg a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Igazgatóság célkitűzéseit.

Kapcsolódó Galéria elérhető itt:


Munkavédelmi képzések bemutatása az Óbudai Egyetem munkavédelmi – ergonómiai konferenciáján