2014.03.13.-14. - Jogszerű? Legyen! – JOGPONT+ Mini Szakmai Konferencia

 

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt a „Jogsegélyszolgálatok koordinációját” végző tevékenységének keretében, 2014. március 13–14-én szervezte a „Jogszerű? Legyen! – JOGPONT+ Mini Szakmai Konferencia” című rendezvényét a Holiday Beach Budapest Hotelben.

 

A rendezvénynek kettős célja volt. Első nap az ingyenes JOGPONT+ Mini irodák tanácsadó ügyvédjei számára biztosított szakmai programot, második nap pedig a TÁMOP 2.5.3.B projektet megvalósító szervezetek munkatársai számára nyílt lehetőség a tapasztalatcserére.

A rendezvényt Baranyiné Kabai Erzsébet, a TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt vezetője nyitotta meg. Ezt követően Prekopa A. Erna tevékenységvezető mutatta be aa jogsegélyszolgálatok tanácsadói részére készített „Iratminta-tárat”, amely 6 féle jogterületről, 81 típusú, mintegy 100 különféle iratmintát tartalmaz. Az iratminták alapvető célja az ügyvédek, jogászok munkájának támogatása. A partner szervezetek által beküldött, a jogsegélyszolgálatok első féléves ügyforgalmának adatai alapján készült elemzés eredményét a „Döntés-előkészítés, elemző kapacitás megerősítése, módszertani fejlesztés” tevékenység szakmai koordinátorai, Lenkovics Ágnes és Kővágó Zsófia ismertették.

A tanácsadást végző jogászok délelőtt egyebek között a munkavédelmi hatósági tevékenységről, illetve a munkavédelmi hatósági intézkedések folyamatáról és ellenőrzési tapasztalatokról hallgathattak meg előadásokat. A nap második felében a jogszerű foglalkoztatás érdekében végrehajtott munkaügyi ellenőrzésekről és a foglalkoztatásra vonatkozó szabályok betartásának/betartatásának gyakorlati tapasztalatairól informálódhattak a résztvevők.

A rendezvény második napján az érdekképviseleti szervezetek képviselői (Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ), ÁFEOSZ COOP Szövetség, Magyar Iparszövetség (OKISZ), Munkástanácsok Országos Szövetsége) ismertették a jogsegélyszolgálatok rendszerműködtetési tapasztalatait. Az előadások a hálózatépítésről, a projektkommunikációs csatornák hatékonyságáról, illetve a lehetséges marketingeszközök alkalmazásáról szóltak, az érintett célcsoportok tekintetében. A prezentációkat fórum keretében kötetlen beszélgetés és tapasztalatcsere követte.


A konferenciához kapcsolódó szakmai tartalmak elérhetőek itt:

 

1. Előadás: Hatósági ellenőrzés

Előadó: Varga József

Letöltés

 

2. Előadás: Munkaidő- és pihenőidő

Előadó:Antalikné Szabó Mária

Letöltés

 

3. Előadás: Munkavédelmi, hatósági ellenőrzések folyamata 

Előadó: Varga József

Letöltés

 

4. Előadás: Munkavédelmi, hatósági tevékenységek, ellenőrzési folyamatok és tapasztalatok bemutatása 

 Előadó: Velicsek Ildikó

Letöltés

 

5. Előadás: Összefoglaló a 2013. június 1. november 30. közötti JOGPONT + MINI ügyforgalom elemzésről

Előadó: Lenkovics Ágnes

Letöltés

 

Kapcsolódó Galéria elérhető itt:

Jogszerű? Legyen! – JOGPONT+ Mini Szakmai Konferencia