2014.05.12. - Összefoglaló a munkavédelmi és munkaügyi szakterületi képzésekről

 

A munkavédelmi, munka-egészségügyi, valamint munkaügyi előírások betartásának hatékonyabb ellenőrzését segítik azok a szakmai képzések, amelyek 2013 novemberében kezdődtek és 2015 márciusáig több mint 50 alkalommal valósulnak meg budapesti, nyugat-magyarországi és kelet-magyarországi helyszíneken.

A felügyelők részéről több éve mutatkozó szakmai igény kielégítését szolgálják a szakterületi képzések. A szakigazgatási szervek és az NMH MMI Munkavédelmi Főosztályának és Munkaügyi Főosztályának felkészült és a helyszíni ellenőrzéseken sok tapasztalatot szerzett munkatársai osztották meg eddig tudásukat oktatóként a képzések résztvevőivel.

A projekt sikerrel zárta a szakmai képzési programok akkreditációját. Ennek eredményeképpen olyan témakörök kerültek az oktatásba, amelyek a hatósági tevékenység gyakorlati szempontú fejlesztését támogatják. A tíz munkavédelmi és öt munkaügyi tárgyú akkreditált képzési program közül eddig 14 képzési alkalom zajlott le az alábbi 6 munkavédelmi és 5 munkaügyi témában:

Munkavédelem (munkabiztonság és munka-egészségügy)

Munkaeszközök biztonsága

Munkavédelmi ellenőrzés módszertana

Munkahelyek kialakítása

Alapvető munka-egészségügyi ismeretek - elméleti alapok I.

Alapvető munka-egészségügyi ismeretek - elméleti alapok II.

Szaktevékenységek

Munkaügy

Munkaügyi ellenőrzés módszertana

Munka- és pihenőidő szabályozása

Uniós munkavégzés

Speciális foglalkoztatási szabályok

A munka díjazásának szabályozása

AZ INDIKÁTOROKRÓL

Az indikátor (mutató) feladata, hogy a projekt céljának megvalósulását számszerűsítve szemléltesse. A projektnek a tevékenységet érintő képzési mutatója 392 egymástól különböző résztvevő képzését célozza.

A projekt végéig több mint 1100 fő részvételét biztosítjuk, akik közül 328 fő vett részt a képzéseinken, ehhez kapcsolódóan mintegy 1500 oldalnyi tanagyag készült el.

 

A projekt munkatársainak segítségével minden eddigi képzési alkalom fennakadás nélkül zajlott le, kiérdemelve a résztvevők pozitív visszajelzéseit.