2014.04.02-04.03. - Eszközátadás

A munkavédelmi és munkaügyi felügyelők ellenőrzési tevékenységét támogató eszközfejlesztés eredményeként átadásra került több mint 400 darab műszer a Nemzeti Munkaügyi Hivatal TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében.

 

 „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt egyik fontos célja a munkavédelmi és munkaügyi felügyelők napi munkáját támogató eszközfejlesztés megvalósítása.

A fővárosi és megyei kormányhivatalok munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervei számára beszerzett eszközök 2014. április 2-án és 3-án munkacsoportülések keretében kerültek átadásra.

Az eseményeken a munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervek meghívott képviselőinek jelenlétében Baranyiné Kabai Erzsébet projektmenedzser köszöntötte a résztvevőket, majd Vörös Szabolcs szakmai vezető ismertette a projekt céljait és szakmai tartalmát. Ezt követően Éger Szilárd tevékenységvezető nyújtott tájékoztatást az átadásra kerülő felügyelői eszközökről. Végezetül Gál Zsolt, a Testo Magyarország Kft. értékesítési vezetője a mobil mérőműszerek működését és használatát mutatta be.

Az eszközök - a felügyelők napi munkájának támogatásán túl - a szakmai irányítói döntések megalapozását segítik, így egy irányba hatnak a projekt azon céljaival, amelyek a hatósági ellenőrzés rendszerének, folyamatainak fejlesztését, hatékonyságának növelését kívánják szolgálni.

 Az eszközökkel végzett felmérések eredményei, és azok elemzése lehetőséget ad Magyarország munkavédelmi és munkaügyi helyzetének alaposabb feltérképezéséhez, valamint hozzájárul a következő évek ellenőrzési stratégiájának kidolgozásához, a szervezet hatékonyságának növeléséhez.

A 21 darab mobil mérőműszer készlet (multifunkciós alap mérőműszer, zajszintmérő, komfortérzet érzékelő, lux érzékelő, glóbuszérzékelő, a hőmérséklet- és páraérzékelő) használata során nyert tájékoztató jellegű adatok segítségével lehetőség nyílik munkáltatók munkavédelmi helyzetének pontosabb megismerésére.

A 152 darab digitális távolságmérő a mindennapi felügyelői ellenőrzések alkalmával bármikor, valamint a munkabalesetek vizsgálata során a baleseti helyszínelő készletet kiegészítve segíti a munkakörülmények feltárását.

A 21 darab baleseti helyszínelő készlet biztosítja a súlyos munkabalesetek vizsgálatának országos egységességét. A készlet részei: tolómérő, mérőszalag, vízmérték, szögmérő, stopper, digitális fényképezőgép és állvány, villamos mérőműszer, iránytű és azonosító jelzőszámok.

A munkaügyi területen alkalmazott tachográf korongok olvasására alkalmas 21 darab dokumentum szkenner beszerzésével az utazó munkavállalók vezetési és pihenőidejének ellenőrzési hatékonyságát támogatjuk, reálisabb képet kapva a személyszállítással és árufuvarozással foglalkozó munkáltatók járművezetői tevékenységét ellátó munkavállalók munkaügyi helyzetéről.

 

Baleseti helyszínelő készlet


 
Testo 480- Klíma- és légtechnikai mérőműszer

Univerzális villamos mérőműszer

A mobil mérőműszerek, digitális távolságmérők és baleseti helyszínelő készletek használatával lehetővé válik a felügyelői ellenőrzések minőségének, irányultságának és mélységének javítása.

Az eszközátadásról fényképek a Galériában találhatóak.