2014.10.01-10.02.- SzakMÁzz! 2014 - Pályaválasztási Kiállítás

 
Szakmák széles köre mutatkozott be az idei fővárosi pályaválasztási kiállításon. A nyolcadik osztályosok kihelyezett „műhelyekben”, saját kezűleg alkothattak, kísérletezhettek, személyre szóló élményeket vihettek magukkal. A továbbtanulás előtt állókat dr. Bácskai János, a házigazda, Ferencváros polgármestere is köszöntötte, aki úgy vélte, nagy segítséget jelenthet az oktatási intézmények közötti eligazodásban a pályaválasztás előtt állóknak, illetve a szülőknek ez a kiállítás.
 
 A kétnapos rendezvény elsődleges célcsoportja a végzős, pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákok, szüleik és tanáraik. Ezek a csoportok a TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 azonosító számú, „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című kiemelt projekt PR tevékenységének célcsoportjai közé tartoznak.
 
A TÁMOP 2.4.8-12 projekt megvalósítói csapata – a tavalyi tapasztalatokra alapozva – idén is látványos, izgalmas interaktív szakmai programokkal várta a diákokat, akiknek lehetőségük volt speciális munkavédelmi, munkaügyi tesztek kitöltésével felmérni tudásukat a foglalkozásokhoz, szakterületekhez kapcsolódóan, ill. módosult tudatállapot veszélyeit modellező „részegszemüveget” útjelző bójákkal felépített akadálypályán kipróbálni.
 
A kiállítás második napján a projekt standját Ujvári Zoltán Szilveszter, avagy ismertebb nevén Zola a VIVA és a Radio Face volt műsorvezetője is meglátogatta, aki műsorvezetői/moderátori szerepet töltött be a rendezvényen. Persze ő sem hagyhatta ki az itt is zajos érdeklődés mellett működő akadálypályát, ahol a diákokkal közösen kipróbálta a látástorzító hatású „részeg szemüvegeket”. A próbát követően ő is hangsúlyozta a program lényeges üzenetét, miszerint az eszköz segítségével tényleges alkoholfogyasztás nélkül is átélhető az alkoholos befolyásoltság hatása, valós képet adva a fiataloknak az alkohol következményeiről. Zola emellett felhívta a figyelmet a projekt további programlehetőségeire is, mint pl. a munkavédelmi, munkaügyi tesztekre.
 
A projekt megvalósítói csapatának tagja, Turai Viola közreműködőként részt vett az eseményt záró díjkiosztó ünnepségen is, ahol a „Legfinomabb illatú stand” kategóriában nyertes iskolának „munkavédelmi ajándékcsomagot” ajándékoztak a projekt nevében.
 
Programjaink iránt a látogatók és más kiállítók részéről is nagy volt az érdeklődés. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a projekt programjain rekord létszámban vettek részt diákok, pedagógusok, szülők. Mintegy 730 fő a két nap alatt.
 
Kapcsolódó Galéria elérhető itt: