tamop248.hu/2

2015.06.16. Vásárosnamény

2015.06.16. Vásárosnamény

Időpont: 2015. június 16. 10:00

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
    (4800, Vásárosnamény Tamási Áron utca 1.)

Programterv:

ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI ROADSHOW
VÁSÁROSNAMÉNYI ÁLLOMÁS

PROGRAM

36. állomás - Vásárosnamény

 
Időpont:   2014. június 16. (kedd)
Kezdés:    10.00 óra
Helyszín:   Polgármesteri Hivatal
      4800, Vásárosnamény Tamási Áron utca 1.

 
9.30-10.00     Helyszíni regisztráció

10.00-10.20    Vörös Szabolcs, szakmai koordinátor
                    Nemzetgazdasági Minisztérium, TÁMOP 2.4.8-12 Projekt-végrehajtási Osztály
                    A TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 kiemelt projekt rövid bemutatása

10.25-10.45    dr. Szabó Erika, munkaügyi hatóság kormánytisztviselője
                    Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Foglalkoztatási Főosztály
                    Jogszabályok, szabálytalanságok, ellenőrzési tapasztalatok a munkaügy világából


10.50-11.10    Tóth Róbert, munkavédelmi hatóság kormánytisztviselője
                    Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Foglalkoztatási Főosztály
                   
A munkahelyi stressz, mint pszichoszociális kockázati tényező

                     
11.10 – 12.00  Fogadás, kötetlen beszélgetés és tapasztalatcsere

(A változtatás jogát fenntartjuk!)

Sajtóközlemény:

2015. június 16.

Nemzetgazdasági Minisztérium
PROJEKT VÉGREHAJTÁSI FŐOSZTÁLY
TÁMOP 2.4.8-12 PROJEKT-VÉGREHAJTÁSI OSZTÁLY

SAJTÓKÖZLEMÉNY       

ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI ROADSHOW – LEGYEN FELKÉSZÜLT!

Hazánkban több mint 4 millió munkavállaló és 3 millió munkáltató érintett azokban a kérdésekben, amiket a Nemzetgazdasági Minisztérium TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projektjének keretében megrendezett ingyenes tájékoztató előadáson ismertettek a résztvevőkkel.

Tudta Ön, hogy
•    évente 7 munkanap szabadságot a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadnia a munkáltatónak?
•    éjszakai munka nem rendelhető el a munkavállaló várandóssága megállapításától a gyermek hároméves koráig?

Az a tapasztalat, hogy azok a munkavállalók, akik munkavédelmi és munkaügyi ismeretek tekintetében jól informáltak, érdekeiket is hatékonyabban tudják érvényesíteni. A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi és Munkaügyi Roadshowjának ezért az egyik kiemelt célja, hogy a tájékozottság szintjének növelésével szélesedjen a közösségi tudásbázis munkavédelmi és munkaügyi kérdésekben. Az utóbbi években a működő vállalkozásoknak körülbelül 2-3%-át ellenőrizte a hatóság, és az ellenőrzött munkáltatók 4/5-énél tapasztaltak valamilyen szabálytalanságot, amely a munkavállalók átlagosan 60%-át érintette.


Az országos előadássorozat vásárosnaményi állomásának kiemelt témái voltak a jogszabályok, szabálytalanságok, ellenőrzési tapasztalatok a munkaügy világából valamint a pszichoszociális kóroki tényezők.

dr. Szabó Erika, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal munkaügyi hatóság kormánytisztviselője előadásában elmondta, hogy „Magyarországon a munkaügyi hatóság évente közel húszezer munkaügyi ellenőrzést tart. Az állam többek között a munkaügyi ellenőrzések szervezésével garantálja, hogy a munkavállalók jogai megfelelően érvényesüljenek a munkahelyeken, hiszen az ellenőrzések során sok ezer feketén foglalkoztatott munkavállalót és több tízezer egyéb munkajogi szabálytalanságot tárnak fel a hatóság szakemberei.”

Tóth Róbert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal munkavédelmi hatóság kormánytisztviselője előadásában kiemelte, hogy „A munkahelyi egészségmegőrzés egyik lényeges eleme a munkahelyi kockázatok feltárása, elemzése, értékelése, esetenként pedig megelőző intézkedések foganatosítása. A dolgozó munkavégzés közben különböző kóroki tényezők kockázatainak van kitéve, az egyik ilyen kockázati tényező, amely azért jelenős, mert szinte minden munkahelyen jelen van - függetlenül a tevékenység fajtájától - a pszichoszociális kockázatok, illetve a munkahelyi stressz. A téma fontosságát tovább emeli, hogy a pszichoszociális kóroki tényezők a munkavállaló esetleges egészségkárosodásán túlmenően kihat a dolgozói közösségre, és végül negatív gazdasági hatással járhat a munkáltató számára is.”

A munkavállalóknak sokkal tudatosabban kell fellépniük érdekeik védelmében, ez azonban csak a kellő szabályozási háttér ismeretében érhető el. Ebből a szempontból a fiatal, munkaerőpiacra belépő munkavállalók és az alacsony iskolai végzettségű munkavállalók lehetnek a legkiszolgáltatottabb helyzetben. A TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 azonosítószámú „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” projekt keretében megrendezésre kerülő ingyenes előadások a sajtó képviselői számára is elérhetőek, így a média segítségével a közérdekű információk a lakosság minden részéhez akadálytalanul eljuthatnak.

Képek:

DSCN8739
DSCN8738
DSCN8744
DSCN8762
DSCN8774
DSCN8780
DSCN8795
DSCN8806